header

Welkom bij hiephiephoreca

double

HiepHiepHoreca laat jouw horecadroom veranderen in een businessplan

HiepHiepHoreca is ontwikkeld om creatief, slim en met een goed gevoel een horecazaak te (her)starten. Bij ons leer je hoe je een onderscheidend horecaconcept neerzet waar gasten voor terugkomen. Je werkt vanuit je hart en vanuit jouw ideeën. Wij ondersteunen je in het maken van de beste keuzes.

Met ons programma helpen we je om jouw droom waar te maken en een geweldige vibe te creëren die past bij jou, je pand en je publiek. Het programma bevat een pakket met 11 online tools, aangevuld met masterclasses, of je doet het volledig zelf online. Kies meteen het volledige programma of start eerst met het concept. Wij hangen de slingers alvast op, dan ga jij ervoor zorgen dat het in jouw zaak elke dag een feest wordt!

Wanneer open jij de meest fantastische horecazaak van Nederland?

Een geweldig horecabedrijf neerzetten, dat wil je. Je droomt van een café, bar of restaurant waar gasten zich thuis voelen, of van een zaak die zo bijzonder is dat iedereen erover praat. Dat het anders wordt en speciaal weet je zeker. Je bent bereid de handen uit de mouwen te steken. Het blijft niet bij dromen, je gaat het dóen!

Maar er komen zo veel vragen op je af. Hoe maak ik mijn pand geschikt voor horeca? Waar leer ik de tips en tricks van een goed horecaconcept? Hoe realiseer ik een prachtige zaak zonder onnodig dure fouten te maken? Wat is belangrijk bij een horecaontwerp? Hoe kan ik echt onderscheidend zijn? En hoe wordt het een zaak waar ik helemaal achter sta en waar mijn gasten en ik blij van worden?

HiepHoreca past bij jou als:

Jij gaat aan de slag met je eigen ideëen, jij bent de maker. Verwacht dus niet dat wij een concept voor je gaan bedenken, het gaat om jouw plan. Wij geven je de tools en onze ervaring om jouw eigen concept te bouwen en te realiseren. We passen bij elkaar als je bereid bent serieus aan de slag te gaan, een open mind hebt en met ideeën wil spelen en experimenteren om zo tot het beste resultaat te komen. Onze werkwijze is rigoureus en intuïtief. We zijn creatief en authentiek. Jouw droom om een te gekke horecazaak neer te zetten blijft geen smeulend vuurtje, we laaien het vuur op!

footer

Het programma

HiepHiepHoreca is je maatje (je bijbel) tijdens het realiseren van jouw horecadroom. Jij gaat zelf aan de slag en leert wat belangrijk is bij het omzetten van die droom in een concreet horecaplan tot de opening (tool 10) en daarna (tool 11). Wij zijn niet bang om het rigoureus aan te pakken, als jij de sprong in het diepe durft te wagen en er 100% voor gaat. Is je plan groot, met HiepHiepHoreca wordt je plan groots!

In het programma vind je onze inspiratie, kennis en kunde van dik 20 jaar horecaontwerp-ervaring. De lessen die wij in die tijd leerden geven we nu aan jou. Een jaar lang non-stop beschikbaar. In iedere tool vind je uitleg, inspiratie, zo-doen-wij-het’s, videovoorbeelden en een doorbraakverhaal. Waar nodig vind je hier ook een visualisatie, printables, planners en afvinklijsten. Alle tools zijn direct toepasbaar in je eigen traject.

Je kunt kiezen voor een programma met online en offline onderdelen. Maar wil je het liever op je eigen tempo doen, dan kies je voor de online versie.

Wat krijg je?

Met dit programma heb je alles in handen om een horecaconcept te schrijven dat de fundering vormt voor jouw zaak en waar je jaren mee vooruit kan.

 • Toegang tot 2 online tools
 • 2 masterclasses waarbij we steeds aan de slag gaan met een van de tools in een door ons ontworpen horecazaak of een andere creatieve en inspirerende omgeving. Je leert met elkaar en van elkaar.
 • Werkboek
 • 2 vrije dinsdagen in het hiephiephoreca clubhuis
 • Tekenmateriaal
 • 2x Toegang tot het hiephiep firecamp: een pop-up tweedaagse op een creatieve camping waar we met andere horeca creatievelingen offline gaan en aan de slag gaan met workshops als foodfotografie, zeef-drukken, visualiseren, schoolbordschrijven etc.

Voor wie?

Voor alle creatieve horeca-ondernemers de basis voor een stevige horeca-start, als je droomt van je eigen zaak.

Prijs van dit pakket€ 1818,- (excl. Btw)

startprogramma diy

wat krijg je?

 • Met dit online programma krijg je toegang tot twee online tools, waarmee je de fundering voor jouw horecaconcept kunt vormen. Inclusief:
 • Tekenmateriaal & tekendoos
 • Werkboek

voor wie?

Ideaal voor starters. Een kickstart voor als je besluit nieuwe horeca te starten.

Prijs van dit pakket€ 909,- (excl. Btw)

Wat krijg je?

Het complete programma met alles wat je nodig hebt om jouw plan tot een succes te maken. Met dit programma heb je alles in handen om een horecaconcept te schrijven dat de fundering vormt voor jouw zaak en waar je jaren mee vooruit kan. En je krijgt alle tools om je concept vakkundig te realiseren. We begeleiden je van plan naar opening. Alles komt aan bod: van pand via routing tot bouwplanning van ontwerp tot bouwteam tot opening. Je krijgt toegang tot alle 11 online tools.

 • Toegang tot 11 online tools
 • 5 masterclasses waarbij we steeds aan de slag gaan met een van de tools in een door ons ontworpen horecazaak of een andere creatieve en inspirerende omgeving. Je leert met elkaar en van elkaar.
 • Werkboek
 • 5 vrije dinsdagen in het hiephiephoreca clubhuis
 • De hiephiephoreca tekendoos met professioneel ontwerp- en tekenmateriaal
 • 2x Toegang tot het hiephiep firecamp: een pop-up tweedaagse op een creatieve camping waar we met andere horeca creatievelingen offline gaan en aan de slag gaan met workshops als foodfotografie, zeefdrukken, visualiseren, schoolbordschrijven etc.

Voor wie?

Ideaal voor creatieve horeca-ondernemers, herbestemmers, ontwikkelaars en ontwerpers. Alle horeca-vormgeving en vakkennis vind je hier, zodat je je best mogelijke project maakt en publiek trekt.

Prijs van dit pakket€ 4545,- (excl. Btw)

Totaalprogramma DIY

wat krijg je?

 • Het meest uitgebreide online programma. Alles komt aan bod: van routing tot bouwplanning tot ver na de opening. Je krijgt toegang tot 11 online tools. Inclusief:
 • Tekenmateriaal & tekendoos
 • Werkboek

voor wie?

Ideaal voor ontwerpers en architecten. Alle horecakennis vind je hier.

Prijs van dit pakket€ 2727,- (excl. Btw)

Weet je nog niet of alleen de start of meteen het hele programma het beste bij je past
en heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek? mail ons!

info@hiephiephoreca.nl Laat je telefoonnummer achter, dan bellen wij je terug

6

In de 6e tool leer je onze ontwerpvisie op ontwerpen voor horeca. Je leert over de verhouding van harde en zachte materialen, over kleur en akoestiek. Je leert kijken naar materialen die mooi slijten, en je leert het steeds weer te spiegelen aan jouw kracht, jouw visie, om de impact te maken die past bij het geheel. Tot het klopt… Ziehier ! >DE KWAST

passer

7

In de 7e tool is het zaak om te laten zien, dat wat jij verkoopt. En dat op zo’n manier dat je klant er honger EN dorst van krijgt. In deze tool leer over je achterkast, je zicht op de keuken, wat dat een klant vertelt, en hoe je dat grafisch kunt versterken. Wij noemen hem DE KASSA

passer

8

In tool 8 ga je je voorbereiden op de bouw. Hier leer je een compleet bouwteam samen te stellen, een team dat in oplossingen denkt. Hier vind je een planner, bestel- en kleurlijsten en overzicht. Ben je even de weg kwijt, dan vind je hem hier terug…. DE ZAKLAMP

passer

9

In de 9e tool leer je dat tijd helderheid brengt, en daarom mag je er even tussenuit. Even weg van alles. Je gaat UIT, je werk gaat UIT. Je krijgt tussentijd. Van ons krijg je inspiratie voor deze tussentijd. We nomen deze tool de SMEEROLIE. Gebruik hem zo vaak als je wilt ; )

passer

10

De 10e tool is DE KURKENTREKKER. In deze tool leer je hoe je je kracht en impact aan een evenement kan koppelen. We werken aan je eerste evenement! jouw opening! En we maken een overzicht van evenementen die jou zichtbaar gaan maken.

passer

11

Hoera, ik ben al een half jaar open, wat nu? Met DE SCHROEVENDRAAIER van tool 11 kun je finetunen. Hier leer je dat je door elk seizoen kleine stappen te maken, je altijd vooruit blijft gaan. En je publiek terug blijft komen.

passer

Zie je het ook?
Hiephiephoreca werkt andersom

Hier begint het niet met mooi, dat is bij ons tool 6.
Wij starten vanuit jouw creatiekracht en impact.
We koppelen het aan een ruimte,
stappen in het gevoel van de bezoeker,
maken het praktisch werkbaar,
geven het vorm- bepalen de kleur en de textuur,
zetten de kassa klaar,
we staan stil bij de mooie momenten,
genieten en realiseren het.
En kijken weer vooruit,
zien en creëren kansen voor nog meer plezier
en blijvende impact.

schrijf je in

Over ons

HiepHiepHoreca komt voort uit ons bedrijf BeersIBrickworks. We zijn interieurarchitecten gespecialiseerd in horecaontwerp, wonnen awards en worden internationaal gepubliceerd. Wij zijn Nicole van Beers en Kariene van Steenoven. We hebben inmiddels 20 jaar ervaring in het horeca-interieurontwerp en hebben met honderden horecaondernemers gewerkt. We weten wat wel en wat niet werkt. We weten dat er voor horecaondernemers genoeg hulp en begeleiding te vinden is als het gaat om de ‘koude kant’ van het (her)starten van een zaak (de zakelijke kant zoals fi nanciering).

Wij zijn er nu voor de warme kant. HiepHiepHoreca richt zich op het omzetten van droom naar realiteit, zodat je een concept neer kan zetten dat jouw visie en gevoel ademt maar tegelijkertijd ijzersterk is en er stáát! Vanuit onze best practices hebben we een werkwijze ontwikkeld die jou kan helpen met het maken van de beste keuzes. Je ontdekt hoe horeca werkt en we leren je hiermee te spelen. We begeleiden je van droom naar concept naar realisatie: persoonlijk en online of volledig online. Ben je klaar om je droomzaak nu te realiseren?

schrijf je in

BeersIBrickworks

FOTOGRAFIE
Le Grand Cafe, Vrijthof 16 en Brandstof: Thomas Segers
Villa pastorie: Renevanderhulst.nl
Du Nord: Rene van Dongen